Toimintatapamme

Aukioloajat

Päiväkoti TRIO on avoinna joka arkipäivä kello 6:30-16:45,
pois lukien jouluaaton, uudenvuodenaaton ja juhannusaaton

Pienet ryhmäkoot

Päiväkoti TRIO on juuri sopivan kokoinen: meillä lapsi tuntee olonsa turvalliseksi, mutta kaikenikäisiä kavereitakin löytyy. Uskomme, että jokainen lapsi tulee kohdatuksi kiireettömästi pienten ryhmäkokojen ansiosta.

Ruoka

PienenPieni keravalainen ruokatehdas valmistaa Päiväkoti TRIO:n laadukkaat lounaat.

Kokkikartanolla ollaan jo yli 20 vuotta opeteltu tekemään hyvää perusruokaa. Kaikki lähtee raaka-aineista ja siitä, miten niitä käytetään. Kuinka sipuli kuullotetaan, mikä peruna valitaan, mistä liha tulee. Meille tärkeintä on ehdottomuus laadun suhteen ja jatkuva reseptin kehittäminen.

Lounaan kuljetuksesta huolehtii CCS Clean & Cargo Services Oy. Kuljetukset tapahtuvat päästöttömällä sähköautolla.

Aamu- ja välipalat valmistetaan Päiväkoti TRIO:n omassa keittiössä.

Uudistetut tilat

Päiväkoti TRIO:n tiloista löytyy niin rauhallisia pienryhmähuoneita kuin tekemisen riemua tarjoava pehmeälattiainen leikki- ja liikunta-areena, jossa onnistuvat niin kuperkeikat kuin majojen rakentelut.

Luovuus

Luovuudella toiminnassamme tarkoitamme luovaa ajattelua ja oppimista. Luovuus näyttäytyy meillä kaikessa arjen touhuissamme, sillä kannustamme lapsia luovan oppimisen ja ajattelun toimintatapaan. Luovuudella ja avoimella asenteella lapset saavat kokea kasvun kannalta tärkeitä oivaltamisen kokemuksia. Matemaattisten taitojen oppimisen saralla, käytämme innostavia menetelmiä. Matemaattisia ja päättelykyvyn taitoja lapset oppivat meillä mm. ohjelmoinnin alkeiden kautta ohjelmointirobottia käyttäen

Musiikkikasvatus

Kuuntelu, laulaminen, soittaminen ja liikkuminen musiikin mukaan tuottavat iloa, ja ne ovat merkittäviä arvoja lapsen kasvulle ja kehitykselle. Musiikki on keskeisenä osana leikki-ikäisen lapsen päivässä. Musiikkikasvatus kehittää lasta kokonaisvaltaisesti kehittämällä kognitiivisia, sosioemotionaalisia sekä psykomotorisia valmiuksia. Musiikillinen oppimisympäristö auttaa lasta kuunteluun ja rohkaisee laulamaan, soittamaan, liikkumaan, tanssimaan ja maalaamaan.

Oppimisen riemu

Lapset tulevat kokemaan meillä oppimisen riemua ja heittäytymistä uusien taitojen oppimiseen. Toimintaamme kuuluu tärkeiden varhaiskasvatus sisältöjen lisäksi englanninkielirikasteinen varhaiskasvatus, jossa lapsille herätetään uteliaisuus ja myönteinen käsitys uuden kielen oppimiseen.

Kristilliset arvot

Kristilliset arvot ovat läsnä päiväkotimme päivittäisessä arjessa, sekä toiminnassamme esimerkiksi juhlien ja tapahtumien merkeissä. Meille jokainen lapsi on arvokas ja ainutlaatuinen. Meille tärkeää on lähimmäisen kunnioittaminen, tasa-arvo ja rakastaminen, sekä ihmisarvon kunnioittaminen. Rehellisyys ja avoin asenne toisia kohtaan ovat kasvatuksemme tärkeitä päämääriä. Myös kiitollisuus on asia, johon kasvatustyömme ohjaa. Anteeksipyytäminen ja ristiriitojen ratkaiseminen ovat tärkeitä asioita, joiden sisäistämiseen panostamme. Jokainen lapsi ja aikuinen on meille hyväksytty ja arvokas omana itsenään.

Liikguu Group

Päiväkoti TRIO toimii yhteistyössä Liikguu Group Oy:n kanssa innostaen lapsia ja nuoria liikunnantäyteiseen elämäntapaan.

Päiväkoti TRIO:n lapset osallistuvat Liikguu:n kanssa toteutettavaan viikottaiseen liikuntatoimintaan. Toiminta-ajatuksemme on tuottaa hyvän mielen liikuntaa, jolla ei pyritä ennätyksiä tai rajoja rikkoviin urheilusuorituksiin, vaan tuottamaan yhdessä hyvää mieltä ja liikunnan riemua. Herätämme lasten uteliaisuutta uusiinkin liikkumisen muotoihin hauskasti yhdessä tehden.

Lisätietoja Liikguu Group Oy:n toiminnasta löydät täältä:
www.liikguu.fi